Javában tart a Borvidékek Hétvégéje szervezése

February 26., 12:24

Hetekkel ezelőtt megkezdődött városunk legismertebb programja
a Borvidékek Hétvégéje szervezése.
Idén újra két napos eseményre látogathatnak majd el az érdeklődők
május 31-én és június 1-jén!

 

Alig múlt el az év leghidegebb időszaka, a szervezők máris a nyári szabadtéri események előkészítésén dolgoznak, melyek közül városunk legismertebb programja a Borvidékek Hétvégéje. Talán csak a legrégebbi látogatók emlékeznek rá, hogy a kezdeti években 2012-ben és 2013-ban – a Monor Környéki Srázsa Borrend által életre hívott eseményen – kettő, sőt három napon várták a Monorra érkező borkóstolókat. Idén újra így lesz, péntek délutántól monori borok főszereplésével leshetnek be a másnapi, országos fesztivál előkészületeibe; miközben a szórakoztatásról a Bud Spencer és Terence Hill emlékzenekar gondoskodik. Szombaton pedig a megszokott, egyedi hangulatú eseményen kóstolhatják az ország 22 borvidékének kínálatát! A rendezvényre az utóbbi évek újításai, és a visszatérő ismert borászatok egyre több érdeklődőt vonzottak; emellett a város szálláshelyei is maximális kihasználtsággal működtek. Ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy idén már péntek délután programokkal, és monori borokkal készülnek a látogatók érkezésére.

A közreműködő pincetulajdonosok felkeresése megkezdődött, ha a fesztivál területén Önök is fogadnának vendégborászt, jelezzék a szervező Vigadó Kulturális és Civil Központ elérhetőségein! A program több éve tartó sikerében kiemelt szerepe van a monori pincetulajdonosoknak, ezt ezúton is köszönik a szervezők! Nyitott pinceként csak egy napon – június 1-jén, szombaton – számítanak a közreműködésükre. Az ország több pontjából érkező borászatok kínálatát szintén ezen a napon kóstolhatják majd.

Szombaton idén is három színpad szórakoztatja a vendégeket és különleges helyszínek várják a látogatókat! A Gyerekudvar tavalyi sikere után, újabb hasonló helyszínre számíthatnak a gyerekekkel érkezők, és természetesen Bor Ivó is részt vesz az eseményen. A szombati programot a 15 éves, kétszeres platina- és aranylemezes Ocho Macho zenekar élő koncertje zárja.