Közlekedés

Közlekedés

Június 1-én újra két kisvonat segíti majd a közlekedést a városközpont és a rendezvény fő helyszíne között! A Vigadó - Szent Orbán-tér útvonalon egy útra szóló jegy ára 1 200 forint, melyet készpénzzel vásárolhattok meg a kisvonat megállóiban felállított faházakban június 1-én. A két kisvonat folyamatosan, egymást váltva jár a két végállomás között 11 óra és 20:45 között. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint 15-20 percenként tud indulni az állomásról, ez függ a forgalomtól és az utasok számától is. Az üzemeltetésben partnerünk a Monori Polgárőr Egyesület. A kisvonatok pénteken nem közlekednek!

______________________________________


A Borvidékek Hétvégéjén szervezési okokból, valamint a szombati napon kilátogató vendégek biztonsága miatt forgalomkorlátozó intézkedéseket vezetünk be. 2024. június 1-én lezárásra kerül a gépjárműforgalom elől több, a Strázsa-hegyre vezető útszakasz. Ezzel a Monorra érkező több ezer látogató biztonságos gyalogos közlekedését, valamint a rendezvényen fontos kisvonat járat menetrendjét biztosítjuk.

A gépjárműforgalom elől 10:00-22:00 óráig lezárásra kerül a
- Strázsahegyi dűlő; a Csokonai utcától
- Irsai Olivér sor; a Mendei úti leágazástól
- Rizling dűlő; a Locsodi utcától

A rendezvény központi tere a Szent Orbán-tér megközelíthető gyalogosan, kerékpárral vagy a Vigadó - Szent Orbán-tér útvonalon 11:00-20:45 között közlekedő kisvonattal.

A pincetulajdonosok és a rendezvény szervezésében érintettek behajtási engedélyt kérhetnek a Vigadó Kulturális és Civil Központ irodáiban. Kérjük a gépjárművel távozókat, hogy lehetőség szerint a Locsodi út irányában hagyják el a rendezvény területét! 

A gépkocsival érkezőknek ingyenes parkoló áll rendelkezésükre közvetlenül a vendégváró pincéknél végződő Locsodi úton (GPS: 47.371226, 19.444667). A parkolót, a Monort Péterivel összekötő úton haladva, Monort Péteri felé elhagyva, a táblákkal jelölt ponton jobbra lekanyarodva, a Bereki-dűlőn keresztül közelíthetik meg. A parkolóba vezető földúton kérjük, hogy az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjenek! A főútról lekanyarodás GPS pontja: 47.366020, 19.426768.

Emellett javasoljuk a városközpontban található parkolók használatát, ahonnan a kisvonat járat segíti a közlekedést!

 

 

Elérhetőségek

vigado@vigadokft.hu
06 29 413 212