Változatos programkínálat várja az érdeklődőket június 9-én

May 9., 15:00

Az elmúlt évek jó hangulatához hozzájárultak a pincék között szervezett programok, melyekből idén sem lesz hiány! 

 

Nem véletlen, hogy több ezren választják a szezon egyik első boros programjának a monori Borvidékek Hétvégéjét! Az ezer pincéből álló pincefalu legszebb része egyedi hangulatot áraszt, melynek minden rejtett zuga megtelik élettel a város legnagyobb rendezvényén. Pincéről-pincére járó zenészek, vidám baráti társaságok, fűben heverészésre csábító gádorok vonzzák vissza évről-évre a látogatókat.

A "hegyen" - ahogy a monoriak hívják e lankás dombot - hivatalosan 13 órakor kezdődő programokat nagy nyüzsgés előzi meg, még az esemény napján is. Folyamatosan érkező borászok és fellépők, helyszínek építői és nyitott pincéiket csinosító pincegazdák szorgoskodnak szerte, míg a hivatalos megnyitó zajlik a városközpontban. A piacnapon mindig zsúfolásig telt monori főtéren üdítő látvány a díszruhába öltözött borrendek felvonulása, melyet az ünnepélyes megnyitó követ. 

 

A pincék 13 órás nyitására már a látogatók szállítására érkező két kisvonat is munkába áll, ekkor kezdődik meg az igazi kavalkád a pincefaluban. Három kisebb zenekar veszi vállára hangszereit, hogy a nyitott pincéknél előre meghatározott időpontokban szórakoztassák a nagyérdeműt. Az esemény fő terének számító Szent Orbán téri színpad mellett két további színpadot is állítanak a szervezők a pincék között. Ezeken szintén adott időpontokban szerveznek programokat - akárcsak a gyerekudvaron -, további négy zenekar közreműködésével. Ezeket a programokat egészítik ki a pincetulajdonosok által, saját pincéikbe szervezett érdekességek. Ezt a több tucat eseményt a látogatók részére időrenben, külön menüpontban, részletes programokként mutatjuk be honlapunkon és majd az esemény térképén is.