Elkészültek a részletes programok

May 17., 11:04

Összeállt a 34 nyitott pince kínálata, és elkészült az idén újra két napos
Borvidékek Hétvégéje részletes programja! Az elmúlt években megszokott jó hangulatra,
változatos programokra, széles borkínálatra és finom helyi ételekre számíthatnak a május 31-én
délután, vagy június 1-jén Monorra látogató vendégek!

 

Az elmúlt évek szervezői újításainak és a helyiek hosszú idő óta tartó támogatásának köszönhetően egyre szélesebb célcsoport találhatja meg a Borvidékek Hétvégéjén az egész napos szórakozást Monoron az ezer pince városában. Az eseményt szervező Vigadó Kulturális és Civil Központ a különleges helyszínek kialakításában és a programok terén is sok segítséget kap a résztvevő pincék tulajdonosaitól. Ennek köszönhetően természetesen idén is lesz Gyerekudvar, ami népi játékok sokaságával várja a gyermekekkel érkező vendégeket. Újdonság lesz a Csúzi Családi Pincészet melletti RomBORozó, ahol egy felújítás előtti pinceépületben hűsölhetnek és kóstolhatják kényelmesen a borokat!

Háttérben a RomBORozó, háttal a BOR-óka zenekar

 

A borkínálat idén több új borászat - köztük két villányi - termékeivel bővül. Első alkalommal érkezik a Borvidékek Hétvégéjére a Vylyan Pincészet és a Csányi Pincészet is. A Villányi Borvidék két nagy termelőjéről van szó, széles szortimentből kóstolhatnak náluk a vendégek. Szintén új szereplő a somlói Jóos Pince és a Kunsági Borvidék is több új, főként helyi borászattal képviselteti magát. Az évek óta visszajáró nevek sem maradhatnak el, itt lesz a Bock Pince, a Juhász Testvérek Pincészete és persze a tokaji borok is jelen lesznek a pesti agglomeráció legnagyobb boros eseményén.

 

A Csányi Pince rejtekéből finom nedűk érkeznek majd

 

A jól szervezett, pincék közötti és színpadi programok idén is bőven nyújtanak szórakozási lehetőséget 13 órától egészen a késő esti órákig.   Bor Ivó és Bor Virág, a fesztivál népszerű látogatói örömhírrek érkeztek Monorra, a család ikergyermekek születését várja, ki tudja, hátha ezen a napon még egy tejfakasztóra is sor kerül?! A szervezők örömmel adnak teret helyi kötődésű zenekaroknak, idén is több monori zenész állhat majd színpadra. Az estét az Ocho Macho zenekar koncertje zárja majd, amely kicsivel este kilenc óra kezdődik.

Bor Ivó és Bor Virág már a monori városközpontban
barátkozik a helyiekkel

 

Honlapunkon minden információt igyekeztünk összegyűjteni, olvashatnak a kóstoló pohár áráról (2.200 forint, melyből 1.200 forint lefogyasztható); a közlekedésről, parkolásról; a részletes programokról és a helyben elérhető szállásokról is!

Reméljük, hogy minden érdeklődő talál kedvére való programot, mi már nagyon várjuk, hogy Monoron az ezer pince városában üdvözölhessük kedves vendégeinket!